Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 17-10-2015 11:00:26
Geldzaken & Recht

Blauwe envelop digitaal

Wij zijn beiden 70-plussers. mijn echtgenoot is eigenlijk analfabeet; hij wil het alleen niet toegeven. in de ruim 50 jaar dat we getrouwd zijn heeft hij nog nooit een boek gelezen en als ik al eens een tijdschrift koop bekijkt hij alleen de plaatjes. de laptop waarop ik nu werk staan in mijn werkkamertje boven; hij heeft er helemaal niets mee; wil dat ding niet zien. ook niet met de meest eenvoudige mobiele telefoon (als er al gebeld wordt neemt hij beslist niet op).
internetbankieren doen we niet; hij gaat elke week naar de geldautomaat om er het huishoudgeld af te halen en onze belastingaangifte wordt gedaan door het cnv (de vakbond dus). wanneer we dat laten doen blijkt pas hoeveel oudere mensen dit ook laten doen (lange wachttijden ondanks de tevoren gemaakte afspraak).
nu handel ik de meeste zaken af, maar mocht mij iets overkomen (gezien m'n leeftijd zal dat ooit wel eens gebeuren) dan is hij dus volkomen onthand. de laptop zal wel worden weggegooid en wat met allerlei zaken die nu automatisch gaan (energie,tv-internet, ziektekostenverzekering enz) moet gebeuren.... ik weet het niet. de kinderen wonen elders in nederland en hebben hun eigen beslommeringen. momenteel maak ik van elk rekeningoverzicht een uitdraai op papier en ik stop ze in een map... zo is er toch nog overzicht. spijtig dat de belastingdienst alleen uitgaat van mensen die wel over allerlei vaardigheden op computergebied beschikken en niet denken aan mensen die daaraan niet zijn toegekomen.