Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wim.bosboom - 26-11-2015 04:03:50
Geldzaken & Recht

Schilder gebruikte stinkende verf

[quote=joop2014 schreef op woensdag 25 nov 2015, 15:13] mijn vraag is: kan ik de schilder aansprakelijk stellen voor verwijderen behang en opnieuw behangen?

het antwoord is ja en nee.
ja, want u kunt iedereen overal voor verantwoordelijk stellen, maar vooral nee, want u kunt zelf geen actie ondernemen tenzij dat hoogst noodzakelijk is. een beetje een dubbel antwoord dus. u moet het schildersbedrijf vragen het probleem op te lossen. zou het zo zijn dat u aantoonbare schade zou oplopen, bijv. dat u zelf of iemand anders volgens artsenverklaring daadwerkelijk ziek bent geworden, dan mag u het probleem zelf oplossen en de schade verhalen.
uw probleem is dat u het vindt stinken, maar anderen vinden dat misschien niet.
u kunt natuurlijk proberen de schade die u opgelopen hebt te verhalen, maar dan moet u zelf wel bewijzen dat u schade heeft geleden. en dat laatste wordt lastig. gevolgschades worden vrijwel nooit uitgekeerd. het is niet anders, tenzij u bijvoorbeeld kunt bewijzen dat de gebruikte verf verboden is in nederland.
dat u het vindt stinken wil nog niet zeggen dat de gebruikte verf verboden is.
ik vind dat mijn buurvrouw stinkt, maar ja, ze mag er nog altijd wonen (grapje) en ik ondervind er geen onaanvaardbare en aantoonbare schade van dat ze stinkt, dus ik heb juridisch geen poot om op te staan, maar er wel veel last van als de wind ... (weer grapje).