Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 09-12-2015 10:25:03
Geldzaken & Recht

Bijzonder toeslag

dat verschilt per gemeente. zij kan bijzondere bijstand aanvragen voor zo'n noodsituatie. bij de ene gemeente moet je dan in kleine porties terugbetalen bij de andere wordt het kwijtgescholden.


 


ik lees net dit op de site van nieuwegein


 


voor uitgaven die iedereen heeft, zoals eten, kleding, huur en aanschaf van een koelkast of wasmachine of de kosten voor de inrichting van uw woning, kan meestal geen bijzondere bijstand aangevraagd worden. hiervoor moet u zelf sparen.


 


wat ik behoorlijk belachelijk vind, want eten en kleding is geen vergelijk met een wasmachine. juist voor dit soort dingen was vroeger bijzondere bijstand.


 


en voor huur geldt een huurtoeslag. het is in nieuwegein weer net zo als in vele andere gemeentes, ze bezuinigen als gekken, om maar de andere kosten die overgewimpeld zijn van rijk naar gemeente te dekken.