Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
honza23 - 09-12-2015 11:51:56
Geldzaken & Recht

Tot hoe laat mag je boren?

1) 


nederland kent de milieuwet, maar deze wet is slechts van toepassing op bedrijven, niet op buren. de wet geeft wel een goede indruk van wat onder geluidsoverlast moet worden verstaan. overdag tussen 07.00-19.00 uur geldt een maximum van 35 decibel (db), 's avonds tussen 19.00-23.00 geldt een maximum van 30 db en 's nachts tussen 23.00-07.00 uur een maximum van 25 db. de vereniging van nederlandse gemeenten geeft als advies om in de apv 22.00 uur als nachtgrens te nemen waarna het stil moet zijn. het is na 22.00 uur verboden op de een of andere wijze handelingen te verrichten waardoor geluidshinder wordt veroorzaakt. echter wat 'stil' of 'geluidshinder' concreet inhouden wordt niet benoemd; op dit punt is de regelgeving dus niets waard. amsterdam gaat uit van 23.00 uur als grens tussen dag en nacht


 


2) er zit in utrecht een gespecialiseerde advocaat voor dit soort buren, heeft al menig overlastgevend persoon door de rechter tot de orde laten roepen: tomlow advocaten.