Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 12-12-2015 12:09:44
Geldzaken & Recht

Huur betalen?

ik ben geen jurist, maar ik dacht dat de verhuurder de kantonrechter kan vragen om de huur op te zeggen. dat kan alleen onder bepaalde voorwaarden zoals woning nodig voor eigen gebruik of inderdaad bij verkoop. uiteindelijk bepaalt de kantonrechter of de huur wel of niet opgezegd kan worden en de voorwaarden, zoals opzegtermijn en verhuisvergoeding. 
ik ken het huurcontract niet, maar een normaal huurcontract is voor onbepaalde tijd. wil de verhuurder de huurder eruit hebben moet hij de verhuizing betalen (ik dacht zelfs een wettelijk vastgesteld bedrag) en een redelijke termijn maximale termijn opgeven. een max. termijn betekent dus dat er maar huur betaalt wordt tot het huis leeg opgeleverd kan worden.