Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 31-12-2015 13:45:38
Geldzaken & Recht

Spaarbankboekje opeisen


een bank geeft natuurlijk uitsluitend een tegoed aan een begunstigde en dat is maar goed ook. niets onrechtmatigs aan. de datum van aanvang van het spaarbankboekje is niet ter zake doende. alleen wanneer het boekje op naam van de begunstigde wordt geopend, zoals dat bv bij een zgn. ‘groeirekening’ het geval is/was, dan is het tegoed eigendom van het kind. bij zo’n rekening wordt de begunstigde als die 21 jaar wordt automatisch verwittigd. hoe de verhoudingen na 21 jaar zijn, speelt dan geen rol. al het ingelegde geld is altijd van het kind geweest en de inlegger kan nooit bij het geld komen.


 


heb zo’n gevalletje bij toeval van dichtbij meegemaakt. vader opent voor kind zo’n rekening. op naam dus van het  kind. verhoudingen raken onderweg totaal vertroebeld, maar het geld staat vast tot het 21e jaar. kind trekt rekening dan zonder iets te zeggen leeg, laat staan om te bedanken. was bedoelt als cadeau voor het 21e jaar, maar de kans om dat te zeggen kreeg vader niet.


 


kinderen kunnen spijkerhard zijn. geen contact met vader willen, maar ondertussen wel zn geld aannemen. ik raad iedereen aan nooit, maar dan ook nooit een spaarrekening op naam van de begunstigde te openen. het is al verdrietig, dat je je kind nooit meer ziet, maar dat ze dan ook nog de spaarrekening zonder iets te zeggen leegtrekken slaat wel alles. hoe dan ook, ouders deugen vaak niet, maar hun geld kennelijk wel. het zou mn eer te na zijn, geld te eisen van iemand waar je al jaren geen contact meer mee hebt. juridisch gezien, heb je in ieder geval geen poot om op te staan in dit geval.