Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 25-01-2016 15:11:28
Winkels & Webshops

Mag webwinkel kosten rekenen voor betaling met ideal

de kosten bij betaling via een credit card is zelfs 2% van het bedrag welke betaald moet worden dus gratis is het dus niet.


echter mogen de kosten van een betaling niet hoger zijn dan de werkelijke kosten ook bij thuisbezorg is dat inmiddels zo.


maar ideal betalingen zijn niet zonder risico, als de webwinkel niet leverd of over de kop gaat dan is het geld verdwenen en zie het dan maar eens terug te krijgen.


er is wel een betaalmiddel die veiliger is namelijk paypal.


paypal is een erkende bank die zelfs van ebay is geweest maar sinds vorigjaar weer zelfstandig is gegaan.


het voordeel van paypal is namelijk dat als je kan aantonen dat je iets niet hebt ontvangen zij gaan bemiddelen en mocht de firma of persoon niet kunnen aantonen dat het bestelde ook echt verstuurt is en de persoon die het heeft besteld ook heeft ontvangen dan krijg je gewoon het geld terug.


aan de andere kant is het ook zo dat als het wel degelijk is ontvangen dat de gene die de klacht heeft ingediend kosten moet betalen voor de onderzoek en bij meerdere klachten gewoon wordt geweerd van paypal dus ook voor bedrijven is het een stuk veiliger.


echter moet voor het ontvangen van geld ook betaald worden.


en wat ik vergeet, paypal is super handig als er in het buitenland wordt besteld en dan voornamelijk op ebay.com