Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miepjemol - 03-02-2016 00:29:53
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte 2015 aan huis invullen zonder internet en zonder app, hoe?

Tiger,

uw antwoord v.w.b. elsevier is een praktische, waarvoor dank. ik zal het voorleggen aan de organisatie voor wie ik het vrijwilligerswerk doe. jammer dat ik het zelf niet bedacht heb.

hoe ik verleden jaar de aangifte online verzond? niet met mij xp-laptopje, maar hoe dan wel? dat is heel simpel: men (ik in dit geval) slaat het ibd-bestand (als men dat weet te vinden uiteraard) op een fysiek medium op, bijvoorbeeld een usb-stick, steekt die usb stick in een computer waarmee men wel online gaat en waar ook het aangifteprogramma op geïnstalleerd is, opent de aangifte en verzendt die vervolgens. waarschijnlijk wist u dat al en wilt u even checken of ik ècht wel een andere computer gebruik voor de verzending. of u dat gelooft is uw zaak, maar ik weet in ieder geval wel hoe dat moet en hoe 'simpel' het is.
als ik geld had om een betere laptop, een tablet of een smartphone met bijbehorende internetbundel te kopen, dan zou ik dat doen, maar nu moet ik me behelpen.

halex,

het liefst zou ik dat 'oude programma' terug hebben, maar ik realiseer me dat dat niet gaat gebeuren, vandaar dat ik om suggesties vroeg. soms zijn de oplossingen zo voor de hand liggend (elsevier) dat ik ze niet zie of er nog niet mee te maken heb gehad, zoals mobiel internet delen via wifi (maar dat moet dan wel beveiligd wifi zijn), ik vraag me af hoevelen hiervan op de hoogte zijn. ik verander mee, met beperkte (financiële) middelen, maar voldoende om de doelgroep te kunnen bedienen. dank voor uw suggesties. dat is het mooie van een forum als dit, er zijn anderen die meer verstand van dit soort zaken hebben, daar leer ik weer van en ik denk ook menig ander.

algemeen:
mijn klanten zijn in feite klanten van welzijn ouderen (65+), dat een vangnet is voor diegenen die geen lid zijn van een vak- of ouderenbond of familie/vrienden hebben die de aangifte voor ze kunnen doen. zij zijn niet altijd zo mobiel dat ze naar de belastingdienst kunnen en zijn erg blij dat iemand bij ze thuis komt. mijn collega's en ik zijn (nog) niet op de hoogte van alle mogelijkheden en ik probeer te anticiperen op de komende belastingaangifteronde door te informeren hoe we het het beste kunnen doen.
ik geef deze uitleg om te laten zien dat niet alles op de manier gaat zoals die mogelijk voor 'normaal' gehouden wordt. niet iedereen werkt op een manier die voor een ander logisch is. wat voor de één heel simpel of logisch is, is dat nog niet voor de ander.

bedankt allemaal.