Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 05-02-2016 09:54:08
Geldzaken & Recht

Goed doel bedenktijd

Het doel op zich is vaak wel goed, alleen die 'acteurs' spelen in op de emoties van de mensen. uiteraard (en daar gaat het tenslotte om) krijgen die 'acteurs' ook een (klein) gedeelte mee.

"op straat werven goede doelen vooral donateurs. degenen die op straat mensen aanspreken, zijn over het algemeen geen vrijwilligers. ze zijn werkzaam voor een bureau dat door het goede doel is ingeschakeld." (http://www.goededoelen.nl/straatwerving" target="_blank">bron)

er zijn ook vele voorbeelden van gebruik/misbruik  maken van de (menselijke) emoties: al die filmpjes op de tv over hoe slecht het wel niet gaat met mensen, dieren, natuur enz. enz. de meest verschrikkelijke beelden krijgt men te zien. en wat dacht u van bedelaars, die hun best doen om er zo zielig mogelijk uit te zien...... en vervolgens nadien met de mercedes naar huis rijden. velen zijn rasechte acteurs. daar zouden de echte acteurs nog veel van kunnen leren.
uiteraard is er ook veel leed in de wereld, maar ook veel misbruik van menselijke emoties.

men moet http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/97779-assertiviteit-aanleren-6-tips-om-snel-assertief-te-worden.html" target="_blank">assertiever worden. opkomen voor jezelf. hoe zielig vele voorbeelden ook zijn, laat je niet verleiden. en: nee = nee!