Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita567
marita567 - 08-02-2016 10:54:20
Huishouden & Energie

Eneco komt 8 jaar na dato met rekening

Hallo nynke80, 

lees deze informatie eens , verjaring bij contractuele vorderingen: 5 jaar
naast de algemene verjaringstermijn heeft de wet voor een aantal rechtsvorderingen de verjaringstermijn ingekort naar vijf jaar. een vordering die uit een overeenkomst voortvloeit (een geldvordering of een huurvordering) verjaart na vijf jaar. vijf jaar nadat de vordering opeisbaar is geworden, kan betaling dus niet meer worden afgedwongen .

 stuiting en verlenging van de verjaring
om te voorkomen dat een vordering verjaart, zal de wederpartij veelal door middel van aanmaningen laten weten nog een vordering te hebben. door het versturen van deze aanmaningen, kan men een lopende verjaringstermijn stoppen. dat heet stuiting. hiervoor is dan wel vereist dat de wederpartij kan aantonen dat deze aanmaningen binnen de verjaringstermijn verstuurd zijn, bijvoorbeeld door een https://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=4098" target="_blank">aangetekende brief. 

door stuiting van de verjaring, begint een nieuwe verjaringstermijn te lopen op de dag volgend op de stuiting. deze nieuwe termijn is gelijk aan de oorspronkelijke verjaringstermijn, maar niet langer dan vijf jaar.   bron : www.jurofoon.nl