Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 10-02-2016 10:10:09
Geldzaken & Recht

Wat te doen als de notaris niet de juiste of te laat informatie geeft?

De notaris gaat niet zelf naar de rechtbank om de verklaringen af te geven. de notaris stuurt de verklaring gewoon per post naar de rechtbank alwaar de griffier de verklaring opstelt dat de nalatenschap beneficiair is aanvaardt. omdat je niet van te voren wie bij de rechtbank die verklaring op zal stellen is daarvoor ruimte gelaten in de volmacht die door de notaris is opgesteld.

dat andere erfgenamen hebben "geshopt" staat er helemaal los van. het kan dan wel zijn dat zij de nalatenschap zuiver hebben aanvaardt, maar als 1 erfgenaam beneficiair aanvaardt, zijn alle erfgenamen wel vereffenaar. zij hebben dan niet meteen de nalatenschap ook beneficiair aanvaardt.

er is niets mis of geks aan de aan u verzonden verklaring aangezien deze in de praktijk vaak gebruikt wordt. dat u deze moet tekenen in het bijzijn van een notaris heeft te maken met de legalisatie van uw handtekening.

het staat u uiteraard ook vrij om zelf naar de rechtbank te gaan. u zult daarvoor wel een afspraak moeten maken en de griffierechten moeten betalen. wordt alles in 1x opgestuurd, dan kunnen er 3 verklaringen afgelegd worden voor hetzelfde griffierecht. in dat geval betaald u dus nog maar 1/3 van de griffierechten.