Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 10-02-2016 16:09:53
Geldzaken & Recht

Factuur betaald, toch incassokosten betalen!

op de afschrift van uw bank staat een boekingsdatum en die mag u als betaal datum  gebruiken en al komt het een week later op de rekening van de schuldeiser dan heeft u zelf daar niets mee te maken.


rente mag maar deze mag alleen ingaan nadat de betaal termijn is verstreken.


zo heeft u binnen de 14 dagen betaald en dan mogen ze ook niet een helemaand aan rente eisen.


maar het is wel zo dat een incassobureau graag de stapel met betaalde rekeningen ergens onder in een kast laten liggen zodat hun eerst wat rente kunnen opsparen maar ook bedrijfen die allang hun geld binnen hebben geven dat ook niet snel door aan een incassobureau.


zelf heb ik bij hans anders een bril gekocht maar door het slechte weer en ziekte kon ik die niet snel ophalen (kreeg ook geen bericht dat dat ik hem kon komen ophalen) maar ik kreeg wel een brief van centraal invorderings bureau dat ik binnen 14 dagen € 86,- moest betalen.


nou heb ik inmiddels me bril al en is dan ook meteen betaald in de winkel maar vandaag kreeg ik dus weer een brief dat ik nog eens € 126,- moest gaan betalen te weten € 86,- voor me bril, € 2,90 rente en € 40,- incasso kosten terwijl ik dus al een maand me bril heb.


maar geloof het of niet, de volgende keer ga ik naar ..... <reclame  :)