Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 10-02-2016 16:19:27
Elektronica & TV

Samsung 3d tv

Tja, zo gaat dat .....
als we alles vooruit wisten ....
je weet nooit wat de toekomst brengt.
je hebt in ieder geval een mooie tv!
overigens: samsung maakt die 3d-programma's niet, maar stopt nu met de 3d- tv's omdat er bijna geen vraag naar is.




consumenten willen maar niet aan de 3d-televisie in huis. samsung en lg brengen het aantal tv's met 3d-functie daarom drastisch terug.



de twee grootste tv-fabrikanten zien 3d https://www.bright.nl/nieuws/vaarwel-3d-tv-samsung-en-lg-geloven-er-niet-meer" target="_blank">niet meer zitten. samsung en lg hebben 3d jarenlang gepromoot, maar bij gebrek aan interesse van consumenten bouwen ze de 3d-functionaliteit in nieuwe televisies nu af. samsung zou mogelijk helemaal stoppen met 3d in zijn nieuwe tv-producten en lg halveert het aantal tv's met 3d aan boord, schrijft het zuid-koreaanse http://english.etnews.com/20160205200002" target="_blank">etnews. vorig jaar had nog 40 procent van alle nieuwe lg-tv's 3d-weergave, dat daalt dit jaar naar 20 procent.


samsung heeft voor de rest van dit jaar geen nieuwe voorraad 3d-brillen bij zijn leveranciers besteld. dat duidt er op dat het bedrijf helemaal met ondersteuning van 3d-weergave in zijn tv's wil stoppen. samsung wil geen commentaar geven. lg maakt van 3d een extra functie in zijn 'premium producten'. lg gebruikt een andere 3d-techniek waardoor de 3d-brillen veel goedkoper zijn vergeleken met die van samsung, waardoor het financiële risico ook lager is.


behalve de extra kosten voor de brillen bleek ook het kleine aanbod van 3d-content een reden waarom consumenten niet warm liepen voor 3d-tv. weinig films zijn in 3d in de huiskamer te zien, laat staan live-uitzendingen. intussen hebben technologiebedrijven zich massaal gestort op virtual reality-brillen. vr biedt een meeslependere kijkervaring dan 3d-tv's, doordat kijkers zelf in 360 graden kunnen rondkijken. 
(http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/vaarwel-3d-tv-samsung-en-lg-geloven-er-niet-meer" target="_blank">bron)