Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Digitaal Procederen
Digitaal Procederen - 11-02-2016 11:50:45
Geldzaken & Recht

1978 borg betaald 500,-- gulden. huis is van eigenaar in 2005 gewisseld

De basis is de huurovereenkomst. is die nog voorhanden? daarin moet namelijk staan of er borg is betaald. dat de woning in de tussentijd van eigenaar is gewisseld, maakt niets uit. de verplichting om de borgsom terug te betalen gaat namelijk over op de nieuwe eigenaar/verhuurder.
als de huurovereenkomst niet meer voorhanden is, kan deze wellicht opgevraagd worden bij de oude eigenaar/verhuurder. of wellicht zelfs bij de huidige eigenaar/verhuurder en/of de makelaar die de verkoop heeft begeleid. 
met de huurovereenkomst van andere huurders kunt u niet zoveel, want het feit dat daarin een waarborgsom is opgenomen, wil nog niet zeggen dat dit ook het geval was in de huurovereenkomst met uw vader.