Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
philip36 - 11-02-2016 13:46:43
Huishouden & Energie

Rookgaskanaal geschikt maken voor hr ketel, kosten voor eigenaar of vve?

Voor meer informatie, lees
http://vfk.nl/wp-content/uploads/2015/04/nieuwe-europese-wetgeving-voor-cv-ketels.pdf" target="_blank">http://vfk.nl/wp-content/uploads/2015/04/nieuwe-europese-wetgeving-voor-cv-ketels.pdf

verwacht eerlijk gezegd dat de meeste bewoners de extra financiele kosten voor de aanpassing van het rookgaskanaal en eventueel afvoer van condenswater er niet voor over hebben, vooral als de huidige cv ketel nog niet zo oud is.
hangt natuurlijk van de besparing af maar aangezien het gasverbruik in een flat relatief laag is vergeleken met een rijtjeshuis, zullen de kosten niet snel terugverdiend zijn.
elk jaar kijken naar de voordeligste gasleverancier levert misschien meer op.

hier ook nog informatie over de aanpassing van het bestaande rookgasafvoerkanaal waarin gesproken wordt over zeer veel overlast en hoge kosten voor de bewoners, niet bedoeld als reclame maar als info.
http://www.ffkanaalrenovatie.nl/furanflex-toepassingen/rookgasafvoer-hr-en-vr-ketel/" target="_blank">http://www.ffkanaalrenovatie.nl/furanflex-toepassingen/rookgasafvoer-hr-en-vr-ketel/