Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 11-02-2016 19:06:21
Huishouden & Energie

Rookgaskanaal geschikt maken voor hr ketel, kosten voor eigenaar of vve?

Hogere kosten zijn geen argument om gebruik te kunnen maken van de uitzondering, alleen schoorstenen van het zogenaamde  "shunt"kanaal type komen daarvoor in aanmerking.


op deze schoorsten mogen alleen open toestelen zonder ventilator en met trekonderbreker geinstalleert worden.

is u vr ketel een gesloten toestel dan kunt u geen gebruik maken van deze uitzondering.

kijk in de splitsing acte van de vve, daar staat omschreven wat voor de vve is en wat voor de eigenaar van het appartement.

vermoedelijk heeft de vve dit al gedaan en meegedeeld dat het voor eigen rekening is

meestal is de eigenaar van het appartement zelf aansprakelijk voor deze kosten, echter de vve moet toestemming verlenen om de betreffende werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren ( zoals openen van eventueele leidingschachten)dit mogen zijn niet weigeren.

meestal is het mogelijk om het bestaande rookgaskanaal  te gebruiken door er een rookgasvoering in te trekken die gechhikt is voor een hr-ketel.

indien u cv ketel op een clv(gecombineerde rookgas luchttoevoer) is aangesloten, moeten er aanpassingen aan dit systeem worden doorgevoerd en zal moeten worden onderzocht of dit systeem nog voor minimaal 15 jaar (ketel-leven)gegarandeert kan worden, eventueele kosten voor vervanging zijn dan wel voor de vve en indirect voor de appartements eigenaren.