Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joepf - 12-02-2016 17:18:57
Huishouden & Energie

Sleutel in het slot laten zitten

Om toekomstige problemen te voorkomen zijn er twee mogelijkheden: de cilinder kan worden vervangen door een knop cilinder, dan hoeft er van binnen geen sleutel te worden gebruikt om de deur op het nachtslot te zetten of er van af te halen. maar goedkoper kan het ook: al steekt de sleutel in het slot, die kun je er met de andere sleutel gedeeltelijk, en zeker ver genoeg uit drukken als je zorgt dat de sleutel niet is gedraaid. zelf heb ik mij aangewend de sleutel steeds na gebruik 1 tandje terug te trekken. dan kan die niet verdraaid worden, en is dit probleem opgelost. 
er zijn ook cilinders te koop waar de sleutel altijd gedraaid kan worden, ongeacht of er aan de andere kant een sleutel in zit. die zijn bedoeld voor nooddeuren die door bijvoorbeeld de brandweer  van buitenaf geopend moeten kunnen worden, ze zijn niet zo gemakkelijk te vinden, maar een goede sleutel specialist jan je er wel aan helpen. 

als ik mijn cilinder nog eens moet vervangen, kies ik voor een knop cilinder. dan kun je in geval van nood ook altijd naar buiten, al kun je de sleutel niet snel vinden! extra veilig. maar daar heb je nu niets aan. flipperen lijkt mij dan ook de makkelijkste manier om het nu zelf op te lossen.