Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertwolf - 06-04-2016 15:00:31
Elektronica & TV

Is gratis maand bij nlziet niet misleidend?

Beste michel,

buiten het feit dat nlziet het wel aangeeft missen ze toch een belangrijk punt. op de aanmeldpagina (https://www.nlziet.nl/account/register) staat het maandbedrag niet vermeld, ook in stap 2 wekken ze de suggestie dat u enkel 1 cent hoeft te betalen. stelt u voor dat nlziet niet van de grote omroepen was geweest maar van een klein bedrijf met de zelfde "proefperiode" dan had iedereen hier geroepen dat het niet mocht en u niet hoefde te betalen, etc.

de acm zegt het volgende "u mag belangrijke informatie over het aanbod niet alleen in de algemene voorwaarden zetten. alleen de informatie op een pagina met veelgestelde vragen plaatsen is ook niet voldoende. u moet de consument actief wijzen op deze informatie. het mag niet zo zijn dat de consument de informatie alleen leest als hij er zelf naar op zoek was."

op de aanmeldpagina wordt totaal niet gesproken over eventuele kosten, er staat enkel groot "eén maand gratis genieten." dat is niet voldoende, ook het maand bedrag moeten ze vermelden.