Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 23-04-2016 10:37:01
Geldzaken & Recht

Scheidingsloket

mat matheij schreef- 22 apr 2016 om 23:01: "@tijger1. natuurlijk wel. bij betaling voor welke dienstverlening dan ook mag een bij de te leveren dienst ook een prestatie worden verlangd. bij uitblijven daarvan -overigens wanneer duidelijk is welke prestatie iemand zou moeten leveren- is bij uitblijven daarvan men gerechtigd om hiervan aangifte te doen. "


er moet veel meer aan de hand zijn om van oplichting te kunnen spreken. het is in principe een civielrechtelijk probleem, geen strafrechtelijk:



http://www.wetboek-online.nl/wet/wetboek%20van%20strafrecht.html" target="_blank">wetboek van strafrecht http://www.wetboek-online.nl/wet/wetboek%20van%20strafrecht/326.html" target="_blank">


http://www.wetboek-online.nl/wet/wetboek%20van%20strafrecht/326.html" target="_blank">artikel 326


hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, tot het aangaan van een schuld of tot het teniet doen van een inschuld, wordt, als schuldig aan oplichting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie.




met vriendelijke groet,
mr. monique doomernik