Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 29-04-2016 18:27:36
Huishouden & Energie

Is de slimme meter verplicht

Accepteren of weigeren?

vanaf 2015 wordt de slimme meter op grote schaal aangeboden. als u de meter krijgt aangeboden, kunt u deze accepteren, weigeren of laten uitzetten.


accepteren
de meter wordt geïnstalleerd en de netbeheerder zet de communicatiemodule aan. de netbeheerder kan daardoor op afgesproken momenten de meterstanden op afstand aflezen. u ontvangt vervolgens elke twee maanden een verbruik- en kostenoverzicht.


weigeren
u mag de slimme meter http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/slimme-meter/vraag-en-antwoord/slimme-meter-weigeren.html" target="_blank">weigeren. uw netbeheerder installeert dan een digitale meter zonder communicatiemodule. de meter is dan niet uit te lezen. werkt uw meter nog goed? dan kan deze tot het einde van de levensduur blijven hangen. u moet zelf uw  verbruiksgegevens doorgeven. als u de slimme meter heeft geweigerd en uw oude meter gaat stuk, dan ontvangt u een andere meter. dit is geen slimme meter, maar een digitale meter die niet op afstand uitleesbaar is.


uitzetten
u kunt de meter ook laten installeren, maar de communicatiemodule laten https://www.consuwijzer.nl/energie/energiemeter/slimme-meter-weigeren" target="_blank">uitschakelen. de netbeheerder kan dan niet op afstand gegevens aflezen en u moet zelf uw meterstanden doorgeven. 
(https://www.eigenhuis.nl/besparen-op-woonlasten/energie-besparen/slimme-meter" target="_blank">bron)