Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 30-04-2016 23:45:30
Geldzaken & Recht

10%

Voor wat ik er van begrijp:
- u hebt een woning gekocht
- in het koopcontract hebt u een voorbehoud gemaakt van verkoop eigen woning binnen een afgesproken periode
- uw eigen woning is niet verkocht
- u hebt het koopcontract niet volgens de regels ontbonden
- u bent op één of andere manier vernederd, maar ik begrijp niet hoe
- u hebt uit boosheid verder geen contact meer gehad met uw makelaar
- de afgesproken periode voor ontbinding is verstreken, zonder dat u op correcte wijze gebruik hebt gemaakt van het voorbehoud
- u zit vast aan de door u gekochte woning, of u kunt alsnog ontbinden maar bent dan een boete van 10% van het aankoopbedrag verschuldigd

hoe vervelend ook, maar zo werkt 't nu eenmaal. u kunt niet zomaar onder een koopcontract uit. een telefoontje volstaat niet. het koopcontract hebt u schriftelijk gesloten, de ontbinding moet ook schriftelijk.
waarom de makelaar met uw dochter belt, begrijp ik niet. hoe komt hij aan haar telefoonnummer? en waarom verwijst uw dochter de makelaar niet gewoon door naar u?
volgens mij kunt u het koopcontract het beste verlengen en de vraagprijs van uw woning woning verlagen met het boetebedrag. zoals u het beschrijft, bent u die 10% kwijt. ofwel als boete aan de voormalige verkopers, ofwel als minder opbrengst van uw eigen huis. ik zou voor het laatste kiezen. dan houdt u er in ieder geval een nieuwe woning aan over.