Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 01-05-2016 16:27:58
Geldzaken & Recht

Vraag over rente

Bij de defam betaal je in ieder geval 9,6% rente. dus als iemand €160 per maand aan een lening van € 16.000 betaalt, is dat slechts één procent van de hoofdsom en die ene procent wordt bijna helemaal opgesnoept door de verschuldigde rente, 

en als men, zoals in het voorbeeld van de uitzending tussentijds ook nog eens opneemt, neemt de schuld alleen maar toe.

ik weet wel dat nog echt niet zolang geleden in de advertenties voor continu kredieten gesproken werd over een maandelijkse betaling van 1,5 of 2 % van de hoofdsom. ook werd er aangegeven wat de verwachte looptijd zou zijn bij ongewijzigde rente en zonder tussentijdse opname.

geen idee of dat nu nog het geval is, maar men krijgt maandelijks een overzicht, van de bijschrijving van de rente en afname van de betaling. dus men kan al na twee maanden zien dat die maandelijkse betaling helemaal geen zoden aan de dijk zet.

en waar wordt dat geld allemaal voor geleend? niet voor een wasmachine of kachel, ook niet voor een medische behandeling die niet vergoed wordt of zo. 

vaak wordt hier te pas en te onpas geroepen dat de "overheid" wat aan vermeende "misstanden" zou moeten doen.

laat mij dat ook eens zeggen. de overheid zou moeten verordonneren dat mensen die willen lenen eerst een rekentoets op niveau van de huidige groep zeven moeten afleggen, met extra veel procent sommen, als mede een leestoets van de algemene voorwaarden van een continu krediet. 

niet met vlag en wimpel geslaagd? dan geen lening. 

dan zijn we misschien over een paar jaar van die dwaze items op tv en stichtingen om te "helpen"  af.