Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 02-05-2016 15:56:49
Geldzaken & Recht

Mijn zoon 14 jaar had een fitnessabonnement

Als het een doorlopend contract is, en dat is het, dan mag u op ieder moment opzeggen en dan mag de sportschool nog maximaal maand doorrekenen. bijv. u zegt op  28 april op, dan mag er vanuit de wet nog tot maximaal 28 mei worden gevorderd, afhankelijk van de voorwaarden.
twee maanden na opzegging kan niet, ook al beweren sommigen van wel. na de eerste contractsduur wat hier in feite 1 maand is, mag er alleen maar stilzwijgend worden verlengd naar een contract voor onbepaalde duur. daarmee wordt de overeenkomst per direct opzegbaar met een maximale opzegtermijn van 1 maand. daarvan afwijken ten nadele van de consument mag niet. dat zou nl een onredelijk beding zijn van de algemene voorwaarden. staat op de zwarte lijst. en daarmee eigenlijk juridisch onaanvechtbaar.

per de eerste van de maand moeten opzeggen bestaat dus niet bij een contract voor onbepaalde duur.

u moet natuurlijk wel bewijsbaar/erkend opgezegd hebben.