Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 03-05-2016 01:23:58
Geldzaken & Recht

Heb ik recht op huurtoeslag bij het huren van een appartement voor 1/2 jaar?

volgens de belastingdienst heeft u tijdelijk gehuurd. tijdelijke huur is uitsluitend van toepassing bij bijvoorbeeld verhuur tijdens een vakantie van de verhuurder. of antikraak-verhuur. zo zijn er nog een aantal situaties dat er van tijdelijke huur gesproken kan worden. ik vraag me af wat voor contract u eigenlijk heeft getekend. ook bij verhuur voor bepaalde tijd kan de verhuurder het contract niet zomaar na 6 maanden stoppen. ook de 9 maanden termijn waarover de belastingdienst spreekt heb ik zo gauw niet kunnen vinden in de wet huurtoeslag.


het lijkt me zinnig om een bezwaarschrift te schrijven tegen het niet toekennen van de huurtoeslag. het punt is wel dat u argumenten moet aanvoeren waarom u recht denkt te hebben op huurtoeslag. informeren bij bijvoorbeel het juridisch loket met overlegging van het huurcontract kan zinvol zijn.


 


lees:


http://www.marianrudolphus.nl/tag/huurbescherming/
http://www.justitia.nl/huurrecht/kamerverhuur.html