Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bokskabouter
bokskabouter - 04-05-2016 15:19:11
Geldzaken & Recht

Moet ik de ipad van dochter aan school betalen?

Ze kunnen u nooit verplichten één of zelfs twee ipads aan te schaffen en nog wel via de school die natuurlijk hiervan ook de nodige winst opstrijkt. ik vind het ook ontzettende brutaal en onbeschoft dat die school meent, dat u voldoende inkomen heeft om die dingen aan te schaffen. zoals anderen u al adviseerden: kontakt opnemen met het juridisch loket die hoogstwaarschijnlijk een advocaat zal toewijzen.afhankelijk van uw inkomen moet u dan wel een eigen bijdrage betalen maar als de zaak voorkomt kunt u, als u in het gelijkgesteld wordt, in tegeneis terugvorderen van die school. ook zou het mogelijk kunnen zijn (maar dat weet ik niet voor 100% zeker) dat die eigenbijdrage uit de bijzondere bijstand wordt betaald. vroeger was dit zo maar er verandert zoveel in de toeslagen en vergoedingen dat je op een gegeven moment van het pad af dreigt te raken. doe alles met die school wel schriftelijk want anders wordt het een welles-nietes verhaal. en schrik niet van het dreigement 'deurwaarder' , want een deurwaarder kan niets uitrichten zonder (onherroepelijk) vonnis van de rechter. een goede, fatsoenlijke deurwaarder (schijnen echt te bestaan) zal als de vordering zinloos is dit aan de eiser uitleggen.
mocht u, onverhoopt, toch in het ongelijk gesteld worden dan is er na het vonnis met een fatsoenlijke deurwaarder altijd een passende regeling te treffen waar u zich dat wel onvoorwaardelijk dient te houden.