Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 04-05-2016 15:56:14
Huishouden & Energie

Recht op restitutie huur na brand?

De brand is niet de schuld van de huurder. er is dus recht op restitutie over de onbewoonbare periode. hoe lang dat is (na de periode van niet toegankelijkheid), kan punt van discussie zijn. wijs verhuurder in ieder geval op het volgende en geef ook aan dat er zo nodig verrekend wordt met de toekomstige huur.


er bestaat recht op een vergoeding van geleden en nog te lijden schade en evenredige huurvermindering. de wet bepaalt dit in de artikelen 7:207 en 7:208 bw:


7:207 lid 1. de huurder kan in geval van vermindering van huurgenot ten gevolge van een gebrek een daaraan evenredige vermindering van de huurprijs vorderen van de dag waarop hij van het gebrek behoorlijk heeft kennis gegeven aan de verhuurder of waarop het gebrek reeds in voldoende mate bekend was om tot maatregelen over te gaan, tot die waarop het gebrek is verholpen.


7:208. onverminderd de gevolgen van niet-nakoming van de verplichting van artikel 206 is de verhuurder tot vergoeding van de door een gebrek veroorzaakte schade verplicht, indien het gebrek na het aangaan van de huurovereenkomst is ontstaan en aan hem is toe te rekenen, alsmede indien het gebrek bij het aangaan van de huurovereenkomst aanwezig was en de verhuurder het toen kende of had behoren te kennen, of toen aan de huurder heeft te kennen gegeven dat de zaak het gebrek niet had.

met vriendelijke groet,


mr. monique doomernik