Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 05-05-2016 07:47:47
Geldzaken & Recht

Eigen risico, eigen bijdragen, zorgverzekeraars

Hallo sannn, 

lees deze informatie eens door , op medicijnkosten.nl kunt u zien welk medicijn u vergoed krijgt en voor welk medicijn u moet bijbetalen klik op de rode regels .

http://www.medicijnkosten.nl/default.asp" target="_blank">http://www.medicijnkosten.nl/default.asp 

verschil eigen risico en eigen bijdrage .

https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/eigen-risico.aspx" target="_blank">https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/eigen-risico.aspx 


vergoeding alleen bij materiaal van gecontracteerde leverancier

voordat je incontinentiemateriaal ontvangt, vindt er een intakegesprek plaats met de leverancier. dan weet je zeker dat je de juiste materialen ontvangt. het is per zorgverzekeraar afhankelijk bij welke leverancier je terecht kunt. je krijgt ook alleen alles vergoed als je het incontinentiemateriaal ontvangt van een gecontracteerde leverancier. als je kiest voor een niet-gecontracteerde leverancier, dan heeft dit gevolgen voor je vergoeding.


voor incontinentiemateriaal geldt vanuit de basisverzekering een eigen risico het eigen risico bedraagt in 2016 €385,-.

bron: independer.nl