Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 09-05-2016 12:53:11
Geldzaken & Recht

Mag een eigen bijdrage scootmobiel achteraf verhoogd worden?

U kunt de eigen bijdrage niet vergelijken met een telefoonabonnement. de scooter wordt uit gemeenschapsgeld/ziektekostenverzekering oid betaald.
uw telefoonabonnement is een contract tussen u en de leverancier. de eigen bijdrage voor de scootmobiel heeft te maken met uw eigen draagkracht
zodat mensen die minder draagkrachtig zijn minder hoeven te betalen dan u en iedereen, voor zover mogelijk en voor zover nodig, zo'n ding kan aanschaffen. van tijd tot tijd worden die bijdrages onder de loep genomen en bekeken wat iedereen nu werkelijk kan opbrengen uit eigen zak voor zo'n ding.

of het terecht is heeft te maken met de regelgeving en evt. motivatie van wak of gemeente ... dat kan ik niet beoordelen.
het is echter geen gouden melkkoe zoals u beweert:

10 jaar * 12 maanden * 87 eur = dik 10000 eur minus de waarde van uw scootmobiel maakt ca. die 7500 eur waar u het over heeft.

dat is 750 eur per jaar zodat u mobiel blijft ... mobiliteit kost geld ... een ander die minder draagkrachtig is kan ook mobiel blijven 
verder, ik betaal belasting en ziektekostenpremie, ik ga misschien 1 a 2 keer per jaar bij de huisarts langs, heb vrijwel nooit wat, betaal belasting voor
weet ik waarvoor allemaal, ook voor zaken waarmee ik het niet eens  ben. maar anderen hebben er weer voordeel van.
zo dragen we allemaal ons steentje bij. zielig doen helpt daarbij niet.