Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 15-05-2016 17:46:25
Garantie & Verzekeringen

Zieke kat gekocht dierenarts kosten worden niet vergoed

U heeft een 'zaak' gekocht bij dit bedrijf (ook een dier is voor de wet een 'zaak').
om die reden heeft u inderdaad de eerste 6 maanden na aankoop recht op 'garantie'. cattery droomwereld is nu verplicht om aan te tonen dat de ziekte niet door hen of bij hen ontstaan is, dus pas nadien en ook niet aan hen te wijten is. en dat is heel moeilijk te bewijzen voor hen.

en als een bedrijf u als het ware chanteert, als u een geschil in de openbaarheid brengt, dat u dan geen rechten meer heeft zegt alles over dit 'bedrijfje' en niets over u. en het belangrijkste nog is dat u dat best mag doen en dat het naar buiten brengen van een geschil totaal niets afdoet aan uw rechten, ondanks dat u waarschijnlijk een koopovereenkomst heeft gesloten met daarin die uitsluiting.

de zinsnedes, die op hun website staan, is dus niets anders dan een zeer kwalijke vorm van chantage.

formeel kunt u deze zaak, als u er onderling niet uitkomt, voor de kantonrechter brengen. daar heeft u geen advocaat voor nodig.
wel zult u dat 'bedrijfje' eerst schriftelijk en aangetekend in gebreke moeten stellen. ook hen alsnog de gelegenheid geven om iets aan dit probleem te doen.
wel een goed dossier opbouwen, voorzien van al het bewijs wat u voorhanden heeft. doktersverklaringen, getuigen, foto's enz.
mocht het zover komen, eis ook dat cattery droomwereld alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten gaat betalen, om reden dat u gewoon 'garantie' had en dat dit 'bedrijfje' zich niet aan de wet wenst te houden.

sterkte verder met dat clubje.