Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 15-05-2016 19:04:46
Garantie & Verzekeringen

Zieke kat gekocht dierenarts kosten worden niet vergoed

"de kat wordt verkocht als huiskat. koper verplicht zich de kat te laten castreren/steriliseren uiterlijk op of rond de leeftijd van 12 maanden, mits de gezondheid dit toelaat. koper verplicht zich de fokker hiervan op de hoogte te brengen. indien de kat toch als fokdier ingezet wordt, dan is koper aan fokker een bedrag van € 500,00 schuldig per nest / dekking.

de fokker heeft ten allen tijde recht de kat te zien en te beoordelen. mocht bij een bezoek duidelijk worden dat de nieuwe eigenaar de kat in ernstige mate verwaarloost, mishandelt, dan heeft fokker het recht, de kat zonder schadeloosstelling mee terug te nemen. als koper gaat "showen", wordt fokker graag op de hoogte gehouden van de resultaten."



als ik dat lees vraag ik mij in alle ernst af of men dat clubje wel serieus moet nemen. valt 100% mee dat die laatste zin nog niet verplicht wordt......

en daarbij nog het volgende:
"de koper verklaart dat hij/zij genoemde kat aanschaft voor zichzelf en dus niet optreedt als tussenpersoon voor een derde."
en als die koper die kat nu eens kado doet aan........ maakt niet uit wie?

en hoe had dit 'bedrijfje' dat dan gedacht als de koper terecht denkt: 'loop naar de pomp, verkopertje'? met behulp van de sterke arm (de politie) bij een klant naar binnen dringen en het dier inbeslag laten nemen?
men kan nog zoveel eisen stellen aan de klant, indien dit alles in strijd met de wet is (bw7 en andere wetten) heeft die 'verkoper' geen poot om op te staan, ondanks dat een klant getekend heeft.

€ 650,-- (nu € 700,--) beuren voor zo'n beestje en dan nog allerlei eisen gaan stellen alsof die verkoper de eigenaar is en blijft? en als er wat aan die 'zaak' mankeert, geen garantie geven? en dan nog dreigen ook? wat een raar, amateuristisch clubje zeg........

ik heb al veel gelezen over bedrijfjes e.d., maar dit clubje slaat alles (op s&s na...). laat dit een waarschuwing zijn voor potentiële kopers.