Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 15-05-2016 23:36:42
Garantie & Verzekeringen

Zieke kat gekocht dierenarts kosten worden niet vergoed


erg sluw bedacht. dergelijke trucjes uithalen om onder haar verantwoording uit te komen. gelukkig laat zij door deze uitlatingen haar echte (!) gezicht zien. gewoon als ware een bedrijf werken, maar zichzelf een 'hobbyist' noemen.
maar eerlijk is eerlijk, gezien de inhoud van haar 'koopovereenkomsten' is zij ook een eersteklas amateuristische 'hobbyist'.

ik raad u aan om na te gaan of dit 'bedrijfje' annex 'hobbyist' (zoals het haar maar uitkomt) bij de belastingdienst bekend is als 'onderneming' of niet.
als 'onderneming' zal zij een extra financieel voordeel hebben en misschien dat ook aldaar aangeven. hiervoor zal zij tenminste 1225 uren per kalenderjaar moeten werken. gezien haar werk met al die katten, zal zij daar ver overheen komen. als zij inderdaad aldaar als 'ondernemer' bekend staat, heeft zij m.i. ook een 'bedrijf' en zal om die reden dus geen 'hobbyist' zijn.

als u * http://twinklemagazine.nl/achtergronden/2008/03/tips_voor_starters_hobby_of_werk/index.xml" target="_blank">hier * klikt, kunt u meer daarover lezen. ook niet geheel onbelangrijk is het volgende:

"maar een rechter kijkt lang niet altijd alleen naar de kvk-inschrijving. als u niet bent ingeschreven, maar er sprake is van een professionele webwinkel en er wordt flink omzet gemaakt op een zakelijke manier, dan kan de rechter alsnog oordelen dat het hier om bedrijfsmatig werken gaat. hij maakt zelf de beslissing of er sprake is van een bedrijf of hobby. "

laat die rechtswinkel daar eens verder op ingaan. haar adres is i.i.g. niet bekend bij de kvk.
mogelijk heeft u ook recht op (bijna) gratis https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">rechtsbijstand, afhankelijk van het te vorderen bedrag en uw inkomen.

succes!