Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 18-05-2016 12:45:32
Garantie & Verzekeringen

Tand afgebroken tijdens lunch sauna

Een tand gaat niet kapot door de spontane aanraking met iets hards, doch enkel door de druk, die er dmv kaken en kaakspieren op is uitgeoefend. en om een gezonde tand / kies daarmee te breken, moet een enorme kracht uitgeoefend worden. dat had u als tandartsassistente zeer zeker behoren te weten.
al die consumentenclaims van afbrekende stukken tand / kies zijn enkel mogelijk geworden door reeds zwaar aangtaste stukken tand/kies, leerde mij een bezoek aan de tandheelkundige faculteit in utrecht vele jaren geleden.

dat heel veel bedrijven een claim maar accepteren, wordt beduidend meer gestoeld op voorkomen van gezeur dan op oorzakelijk verband.

in mijn werkzame leven bij een internationale retailer heb ik vele claims gekregen, maar nog nooit een, waarbij de tandarts ondertekende, dat dit niet door een reeds bestaande breuklijn in de betreffende tand / kies was te wijten.

2e: door het eten van een notenpasta neemt u het risico, dat er een hard stukje in kan zitten, want nooit met 100% volledige zekerheid kan dit risico uitgesloten worden. en enkel daar een tand op breken = erg hard bijten.

3e: voor een goede tandarts is het "weer aanlijmen" van een stuk afgebroken doch wel gezonde tand, een kunstje van niets ( kuntstof ertussen uv uitharden en klaar) . wel de tand in natuurlijk vocht houden, dus.. waar het altijd al was: in de mond en dan even naar de dienstdoende tandarts gaan. is bij mij misschien wel 15 jaar geleden ook eens gedaan en later na een bokswedstrijd bij mijn zoon. zou u als tandartsassistente toch allemaal heel bekend over moeten komen. en anders, als bij/nascholing even op google kijken, met "aanlijmen van afgebroken stuk tand "  3060 hits, alleen al in het nederlands.

ik wens u dus heel erg veel succes met uw claim.