Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 19-05-2016 15:17:01
Garantie & Verzekeringen

Reigerdael

@gerbera

dat het wellicht overwegend om premievrije polissen gaat, is niet zo wonderlijk. de meeste mensen die nog voor het een of ander premie betalen, hebben over het algemeen ook nog wel contact met hun tussenpersoon. aan hen zal waarschijnlijk al eerder een abonnement als worst voorgehouden zijn.

blijkbaar bent u niet op de hoogte van het systeem van verzekeringsportefeuilles bij tussenpersonen. 

slechts als voorbeeld. de mijne is zo'n 25 jaar geleden overleden. dan wordt zo'n portefeuille aan een andere tussenpersoon verkocht, want daarin zit een waarde aan provisies die nog tegoed zijn. uiteraard zitten er ook polissen tussen die geen provisie meer opleveren, maar het is natuurlijk éën deal.

blijkbaar zijn door overnames en samenvoegingen nu veel van die "opbrengstloze" polissen terechtgekomen bij reigerdael. zij moeten ze administreren, zonder dat ze iets opbrengen.

vandaar nu die factuur voor een abonnement. pikken ze toch nog wat centjes mee.

uiteraard hoeft een overlijden niet bij hen gemeld te worden en de afwikkeling hoeft ook helemaal niet via hen te lopen.