Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 20-05-2016 13:59:14
Geldzaken & Recht

Ik heb geld geleend van een vriend. nu wil deze zijn geld nu terug omdat hij fin

@nathalie1975,

als je nergens anders meer terecht kunt om geld te lenen dan kom je al snel uit bij familie en of vrienden.
als je geen keuze hebt is het simpel, je leent bij diegene die je wil helpen en maakt, zoals u blijkbaar heeft gedaan, een afspraak ove de terugbetaling en zet dit zwart op wit en door beiden getekend.
vervolgens lost u, zoals overeengekomen, maandelijks netjes af.
en hiermee houdt het, voor wat betreft de vriend, dan ook op.
u komt uw afspraak na en voldoet daarmee aan de overeenkomst.
zoals een oud gezegde doet verluiden, "van een kale kip kun je niets plukken" en in die omstandigheid verkeerd u momenteel.
u zult uw vriend er van moeten overtuigen dat u nergens anders terecht kunt voor een lening en dat hij zich, ondanks zijn problemen, aan de gemaakte afspraak dient te houden, aangezien u dat ook doet.
het dreigen met een rechtszaak gebruikt hij alleen maar om u onder druk te zetten en v.w.d.b. heeft u niets te vrezen, in ieder geval niet zolang u uw verplichting nakomt.
uw vriend zal echt zelf een andere oplossing voor zijn probleem moeten zoeken.