Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

frtits22
frtits22 - 21-05-2016 02:14:03
Garantie & Verzekeringen

Garantie fiets accu

Garantie is louter een toezegging van de leverancier waarbinnen een defect kostenloos wordt opgelost.
fabrieksgarantie is eenzelfde toezegging door de fabrikant.
u heeft recht op een deugdelijk product.

voor accu's geldt over het algemeen dat ze na 500 keer volledig opladen nog minimaal 80% van de capaciteit moeten kunnen leveren. dan hebben we het over lage kwaliteit li-ion accu's. een half-volle accu opladen mag je dan tellen als een half keer laden. de leeftijd van de accu heeft weinig invloed, het gaat erom hoe vaak deze volledig is opgeladen (hoe intensief deze is gebruikt).
houdt er rekening mee dat accu's bij temperaturen onder de 8 graden celsius steeds slechter gaan presteren, maar dat trekt weer bij als het warmer wordt.

in mijn ogen is een accu die kapot is amper nog op te laden.
bij 5x per week volledig laden kom ik dan op minimaal 2 jaar gebruik en daarna wordt de accu wat minder sterk, maar is nog prima bruikbaar. kortom, als u geen extreem enthousiaste fietser bent blijkt uit uw verhaal juist dat de accu's van gazelle niet voldoen aan wat u er van had mogen verwachten. dat zelfs tot 3x toe. kortom, terug naar de leverancier en een deugdelijk product eisen. u heeft immers recht op een deugdelijk product, ongeacht de toegezegde garantie.

@edrick3: de verkopende partij voldoet pas aan haar verplichtingen als zij een deugdelijk product levert, niet als zij na 3 vervangingen eindelijk haar eigen gestelde garantietermijn heeft weten vol te maken. dat het product zelfs de eigen gestelde garantietermijn niet haalt geeft te meer aan dat het product niet deugdelijk is. de eerste 2 jaar was dan ook niet probleemloos te noemen.