Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 22-05-2016 15:03:24
Garantie & Verzekeringen

Menzis wijst aanvraag zittend ziekenvervoer af

@costnix

daar wordt toch verschillend over gedacht.

hoe wordt een open been behandeld?
een open been op basis van veneus vaatlijden wordt behandeld door middel van ambulante compressie therapie. dit houdt in dat er speciale drukverbanden worden aangelegd waarbij de druk om de enkels het hoogst is en naar de knie toe geleidelijk afneemt. op die manier wordt het terugstromen van het bloed in de aderen tegengegaan en wordt tijdens lopen door aanspannen van de kuitspier het bloed richting het hart gepompt. de behandeling werkt het best wanneer de kuitspieren worden gebruikt door bewegingen zoals lopen, vandaar de term ambulant

heb in 2005 zelf een open been gehad, weliswaar door een ongeluk, maar met flinke schade. ziekenhuis vakantieadres en ook huisarts zeiden, niet lopen, been hooghouden. maar later geraadpleegde dermatoloog zei: lopen zoveel als je kan, anders wordt het nog erger. en zij had gelijk.