Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 23-05-2016 18:20:56
Winkels & Webshops

Wat is de uitslag van de honingtest

uitslag
we hebben de prijs van onze acht potten supermarkthoning omgerekend naar de prijs per kilo. op alle etiketten staat dat het gemengde eu- en niet-eu-honing is. onze testers beoordeelden de honing als volgt:


zwak

- dirk van den broek: bloemenhoning helder voor €4,16 per kilo. dit is een schone en sterke honing, licht aromatisch, maar zeer zoet, komt als de goedkoopste uit de test.
- kruidvat: bloemenhof voor €4,49 per kilo. heeft een dunne heldere kleur. de smaak is zwak en heeft een geur van zoetwatermoeras.
- lidl: honing voor €5,12 per kilo. deze honing heeft een sterke smaak, onze testers zijn niet enthousiast en proeven een lichte metaalsmaak en heeft een bittere nasmaak.
- jumbo: bloemenhoning voor €4,79 per kilo. de kleur is dun en licht amber, het heeft een zwakke karamelgeur en smaakt licht naar zoete snoepjes.
- albert heijn basic: flower honey voor €5,98 per kilo. de geur en smaak zijn zwak. het is zoete maar weinig uitgesproken honing.
- hema: blossem honey voor €8,00 per kilo. dikke honing, de smaak is verouderd en zoet, een niet uitgesproken honing
- de traay: biologische bloemenhoning voor €13,00 per kilo. de geur is dierlijk en puur en smaakt licht naar ceder. 100% honing van biologische oorsprong. deze honing is de duurste uit de test.

onze testers beoordeelden onderstaande drie bloemenhoningsoorten beter: 

- aldi: bijen honing voor €5,60 per kilo. het is een troebele donkere honing met een sterke volle beetje graan en sherryachtige smaak. de testers vonden deze honing de beste uit de test.
- melvita vloeibare honing van weide & veldbloemen, te koop bij diverse supermarkten voor €7,33 per kilo. donkere kleur met pure smaak van hout. het heeft een aromatische en sterke smaak.
- langnese, bloemenhoning, goudhelder. te koop bij diverse supermarkten voor €7,78 per kilo. smaakt naar bloesem en peer en is goed aromatisch.
(http://kassa.vara.nl/gemist/nieuws/waar-moet-je-op-letten-als-je-honing-koopt" target="_blank">bron)