Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 23-05-2016 21:53:09
Geldzaken & Recht

Wordt er eigenlijk wat gedaan aan de rente van interbank

@mat matheij

er is niets ondoorzichtigs aan een spaarhypotheek. heel veel mensen en instanties vinden het jammer dat zo'n hypotheek niet meer mag. en er is geen een bancaire instantie voor op de vingers getikt. ook is er nog nooit een bancaire instantie op de vingers getikt voor een doorlopend krediet.

dat u daar geen kennis van hebt, maakt niet dat het een duistere zaak is. een doorlopend krediet is juist zo helder als glas. elk doorlopend krediet kan overgesloten worden, of geheel of gedeeltelijk afgelost zonder boete. 

de reden dat de vragenstellers hier dat niet (meer) kunnen, is dat ze totaal niet kredietwaardig zijn, dus geen een andere bank neemt ze aan als klant. 

omdat iemand journaallezeres geweest is, maakt nog niet dat ze verstandig is en dat blijkt wel, want als ik mij wel herinner had zij € 65.000 geleend en al meer dan een ton rente betaald en slechts een in verhouding gering bedrag afgelost. 

en waar gebruik ik het woord stompzinnig?