Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Shmalmelo.wim
Shmalmelo.wim - 24-05-2016 20:40:10
Geldzaken & Recht

Afschaffing partnertoeslag voor alleen verdieners die na 1950 zijn geboren?

Twee punten. 1. praktisch 1.1. eerst uw maandelijkse inkomen op een rijtje zetten: 1.1.1. heeft u zorgtoeslag. zo nee, google toeslagen belastingdienst en vul het onlineformulier in.1.1.1. komt u in aanmerking voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen? ga naar uw gemeente met 3 maanden loonstroken en jaaropgave 2015 en vraag er naar. en 1.2. uw uitgaven. 1.2.1. zet uw maandelijkse vaste lasten op een rijtje, tot welk bedrag komt u? neem ook het te reserveren eigen risico en eigen bijdrage van 50,00 voor de ziektekostenverzekering erin mee. 1.2.2. vergelijk het met uw maandelijkse inkomen. hebt u een positief saldo, dan is dat het bedrag voor variabele lasten.1.2.3. wat zijn uw variabele lasten? 1.2.4. kijk nog eens kritisch naar uw vaste lasten b.v. hoge energierekening, duur telefoonabonnement, hoge tv-uitgaven, enzovoort. 1.2.5. hoe hoog zijn uw variabele lasten zoals voeding en kleding, kunt u daarmee rondkomen. vaste lasten en variabele kunnen beter niet meer dan zijn 1150 per maand. leg 48 euro weg voor tegenvallers. we zullen het niet hebben over veel uitgaan, mooie vakanties, enzovoort. leg een (tabellen) kasboek aan. enzovoort enzovoort. goede en uitgebreide informatie vind u op https://www.nibud.nl/.
punt 2 is kies bij verkiezingen op een politieke partij die aandacht heeft voor de minima, want ondanks uw eigen huis bent u door politieke besluiten in de categorie minima-inkomen beland. en vraag aandacht voor uw situatie. het is een goede zaak dat u uw situatie hier voorgelegd hebt. sterkte en succes.