Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-05-2016 20:53:52
Geldzaken & Recht

Afschaffing partnertoeslag voor alleen verdieners die na 1950 zijn geboren?

Blijkbaar hebt u de laatste 20 jaar het financiële nieuws niet meer gevolgd, want dat is in 1996 al besloten. dus u had tot de aow datum van uw man al 19 jaar de tijd om u daarop voor te bereiden, door te reserveren of door zelf ook aan het werk te gaan.

het is dus geen grove fout, maar beleid, dat iedere persoon voor zichzelf moet zorgen, ook als de ander met pensioen gaat. 

afgezien daarvan werden en worden tweeverdieners (deels) gekort op de partnertoeslag.

en u hoeft niet in stille armoede te leven, u kunt aan het werk gaan en ook uw man kan nog een bijbaan zoeken, want jongeren zullen  in ieder geval tot hun 67ste moeten werken voordat zij überhaupt aow krijgen.

dom idee van het uwv, gaan scheiden, want dan zal u dan ex toch de helft van de overwaarde van het pand aan u moeten uitkeren plus de helft van zijn pensioen, dus dan kunt u bijstand ook vergeten. en al zou u bijstand krijgen, dan moet u nog aan het werk.

en een proteststem uitbrengen? geen een partij gaat de aow voor paren waarvan de vrouw dus geen inkomen heeft weer verhogen, behalve wellicht de gereformeerden, en die hebben het gelukkig niet voor het zeggen.

als uw man met zijn inkomen netto onder het bijstandsniveau komt, kan hij wellicht een beetje aanvullende bijstand krijgen. u krijgt in ieder geval het maximum aan zorgtoeslag en waarschijnlijk ook wat belasting terug wat op het pensioen is ingehouden, door de hypotheekrente aftrek.