Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 26-05-2016 16:55:39
Geldzaken & Recht

On-bekwaam en on-beschoft, de belastingdienst.....

Mwoah, de verbinding wordt pas verbroken als de beller ontoelaatbaar gedrag vertoont. en ook pas na minimaal drie verzoeken om de toon van het gesprek aan te passen. en ze zijn daar echt wel wat gewend. en als u hier al denigrerend 'inspecteurtje' opschrijft, dan kan ik me zo voorstellen hoe een gesprek gegaan kan zijn.
als er objectief gezien geen winstverwachting is, dan is er geen sprake van ondernemerschap voor de inkomstenbelasting. als u er daarnaast ook een tweede baan bij heeft, kan het ook maar zo zijn dat u ook het urencriterium niet haalt. en dan kunt u, terecht, niet meer profiteren van de fiscale voordelen die een ib-ondernemer wel heeft. en die voordelen zijn best aardig. zo betaalt een zzp-er met een jaaromzet van € 25.000 nog geen twee tientjes inkomstenbelasting per jaar.