Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 26-05-2016 21:42:06
Geldzaken & Recht

Inwonen bij schoonouders met koophuis en lopende hypotheek

Dat inwonen, inschrijven en/of een kamer huren is helemaal geen probleem. voor de ouders van je vriend verandert er niets financieel of fiscaal. ik ga er gemakshalve van uit dat zij geen bijstands-uitkering hebben.

houd er wel rekening mee, dat als je in nederland ingeschreven bent, je hier verplicht een zorgverzekering moet afsluiten. vanaf je 18 de verjaardag. die kan je zelf kiezen. er geldt een eigen risico van € 375 (2016). maar dat eigen risico is niet voor een bezoek aan de huisarts. wel voor medicijnen enzovoort. tandarts zit niet in de basisverzekering.

je kunt mijns inziens ook zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. de hoogte daarvan is bijna gelijk aan de basispremie voor de zorgverzekering, als je geen of een gering inkomen hebt.