Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 27-05-2016 19:57:23
Geldzaken & Recht

Inwonen bij schoonouders met koophuis en lopende hypotheek

@germandutchy:
u kunt zonder enige gevolgen u inschrijven bij uw vriend. de hypotheekverstrekker zal een vraag hierover wegwuiven.

@mat mathe11:
het inwonen zou invloed kunnen hebben voor de inkomstenbelasting? nee hoor, zowel voor de schoonouders als voor germandutchy zijn er geen gevolgen. eventuele huuropbrengsten hoeven niet in de aangifte van de ouders te worden opgenomen, mits vallend onder de kamerverhuurvrijstelling.

@tijger1:
als germandutchy 18 jaar is is er voor haar recht op zorgtoeslag mits ze een ziektekostenverzekering in nederland heeft. verdder gelden de algemene voorwaarden t.a.v. inkomen en vermogen. goed dat u op het recht van zorgtoeslag wijst. als aanvullende voorwaarde geldt dat de leeftijd van de studerende onder de 30 jaar moet zijn en de studerende moet economisch actief zijn d.w.z. inkomen genereren in nederland. een stagevergoeding bedoeld als onkostenvergoeding wordt niet gezien als economisch actief. stagevergoeding anders dan onkostenvergoeding wordt als economisch actief gezien, evenals een stage mét arbeidscontract. 
of er een ondergrens is wat betreft inomen c.q. de kwalificatie economisch actief is mij niet bekend. van belang lijkt te zijn dat er een arbeidscontract is. een nulcontract lijkt me eveneens te kwalificeren.