Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

racingweirdo
racingweirdo - 28-05-2016 00:09:59
Geldzaken & Recht

Geen huursubsidie door fout van de vorige bewoners

Ik wil als voormalig ambtenaar toch even ingrijpen.

de ombudsman of juridisch loket inschakelen is volkomen zinloos want topicstarter is laks geweest met de procedure.


de belastingdienst haalt haar gegevens uit het gba, zolang de spookbewoners zijn ingeschreven op het adres mag de bd er vanuit gaan dat deze mensen er duurzaam wonen, wat u ook beweerd.

de bewering dat mensen uit het gba geschrapt kunnen worden doormiddel van een telefoontje is pertinent onjuist, de ambtenaar hadt dat nooit mogen beloven, aan het daadwerkelijk verwijderen van personen op een adres in het gba gaat een zware procedure aan vooraf.



de eerste stap die u moet gaan zetten is een aangetekende brief sturen naar de gemeente waarin u verzoekt tot een onderzoek voor duurzame bewoning, u geef hierin aan dat er spookbewoners staan ingeschreven op u adres in het gba en u vraagt de gemeente datte onderzoeken doormiddel van een onderzoek naar duurzame bewoning, afhankelijk van de uitkomsten kan de gemeente besluiten tot een procedure om de betreffende personen op u adres uit te schrijven. dit kan rustig een paar maanden duren.


pas als de betreffende personen zijn uitgeschreven zal de bd gaan werken met de meest recente gegevens uit het gba en u situatie opnieuw beoordelen.


de gemeente danwel bd aansprakelijk stellen zal niks opleveren omdat het probleem is veroorzaakf door de vorige bewoners.