Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frans56 - 28-05-2016 14:06:10
Geldzaken & Recht

Koninklijke kroonkaarten

Dit zijn oplichters die, net als zoveel andere oplichters,  zoveel mogelijk gegevens van mensen aan de weet proberen te komen.  iedere keer weer iets meer. eerst uw naam, dan uw geboorte datum, dan uw mailadres, en uw rekening nummer, en als ze uw vertrouwen gewonnen hebben proberen
ze via een grote omweg nog meer gegevens te bemachtigen, zoals kopie-en van id kaarten etc...(ze vertellen u dan dat dat nodig is om het geld naar u over te maken)   en over een tijdje doen ze zich voor als u. dit zijn de voorbodes voor id fraude.   
soms krijgt iemand ook echt geld terug, het moet immers echt lijken.  met als doel: dat hun dure dingen kunnen aanschaffen en dat u de rekening krijgt. en wel op zo een manier dat u zeer veel moeite moet doen om uw onschuld te bewijzen, als u dat al lukt.
nooit intrappen. niemand geeft gratis geld weg, zeker niet in deze tijden.  bij twijfel: even googlen