Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 30-05-2016 14:51:36
Geldzaken & Recht

Wat mag wel wat mag niet met een groenstrook (groenbestemming)

ik heb niet alle reacties gelezen maar als een gemeente een stuk openbare gemeentegrond verkoopt aan een aangrenzende particulier wordt normaliter altijd voorwaarden gesteld ten aanzien van het gebruik van de grond.


de intentie is ook dat groen groen blijft. hooguit mag de grond worden omheind maar ten aanzien van de hoogte van de afscheiding zullen regels gelden die in het bestemmingsplan zijn vermeld (en misschien ook in het contract). de bestemmingsplannen zijn openbaar (dus liggen ter inzage) dus u kunt voor u zelf nagaan wat mag en niet mag.


u mag ook best het gemeentebestuur vragen wat er voor eisen zijn gesteld in het contract tussen de gemeente en de nieuwe eigenaar. u bent feitelijk belanghebbende want het betreft een openbare groenstrook dat privaat wordt.


ik ben zelf benieuwd wat de grondprijs is.... maar het gaat om het gebruik dat aan de grond mag worden gegeven.


ik ga er niet vanuit dat door de verkoop van de grond de buurman het recht krijgt om er een stallingsplaats van te maken.