Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 30-05-2016 18:09:58
Geldzaken & Recht

Kan ik verplicht worden te betalen via automatisch incasso?

@kim hens,

het kan voorkomen dat er uitsluitend per automatische incasso kan worden betaald en als de potentiële klant dat niet wil dan wordt deze niet als klant geaccepteerd. u krijgt zels nog een keuzemogelijkheid voorgelegd.
men kan u echter niet verplichten om middels een automatische incasso te betalen, maar er kunnen u wel kosten in rekening worden gebracht voor de acceptgiro (ook als u zelf overboekt) en de te maken administratiekosten.
u zult dus moeten kiezen uit, voor u in iedergeval, twee kwaden.

een afboeking middels een automatische incasso vindt meestal rond dezelfde datum plaats, u staat dus nooit een verrassing te wachten. u betaald altijd op tijd, als er maar wel voldoende saldo op uw rekening staat.
u heeft altijd, indien de afschrijving onverhoopt niet mocht kloppen, de mogelijkheid tot storneren. (tot 56 dgn. na afschrijving).
u weet wanneer en hoeveel er zal worden afgeschreven en behoud daarmee een volledig overzicht van uw financiën.

al met al hoeft u nergens voor te zwichten aangezien u een keuzemogelijkheid wordt geboden, maar persoonlijk zou ik voor de goedkoopste oplossing kiezen.
en laat uw kinderen hier a.u.b. buiten zodat zij van dit geschil niet de dupe worden.

vr.gr.  mein33