Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 31-05-2016 02:26:40
Geldzaken & Recht

Huurbaas

Gelukkig maar dat dankzij medewerking (en bereikbaarheid) van de huisbaas de politie niets heeft hoeven openbreken, dan zouden de kosten hoger geweest zijn.
ik kan me ook voorstellen dat de verhuurder wilde weten hoe de kamer erbij stond na de inval/huiszoeking, vooral ook met het oog op opnieuw zo snel mogelijk weer willen verhuren (waar mogelijk al een afspraak over bestond) van de opgezegde kamer. de bijna ex-huurder kon hem niet meer te woord staan en de kamer schoon en leeg opleveren want die was er niet meer, ook niet op de volgende dag, de opleverdag.
een verhuurder kan ook niet weten als daarover niets is gezegd dat te elfder ure een derde, niet de huurder, met de sleutel van de huurder nog binnen zou treden om de kamer verder te legen en schoon te maken. dan had de huurder dat moeten melden, maar dat kon in de gegeven situatie niet en anders hadden ouders dan wel vriendin daarover tijdig contact kunnen opnemen.
nog los van dit alles is het maar de vraag of een derde, de vriendin, zonder toestemming van de verhuurder zomaar met de sleutel de kamer mocht betreden.  
ik vind ook vreemd dat dit nu na 8 maanden nog steeds niet opgelost is en e.e.a. zo lang op zijn beloop gelaten is.
het jl loket meldde over e.e.a. dat sprake is van retentierecht:  https://nl.wikipedia.org/wiki/retentierecht" target="_blank">https://nl.wikipedia.org/wiki/retentierecht