Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ki
Kim.Hens - 31-05-2016 14:44:11
Geldzaken & Recht

Kan ik verplicht worden te betalen via automatisch incasso?

Dank voor alle reacties.

ik heb meerdere redenen om geen akkoord te willen geven voor automatisch incasso. zo is het o.a. helaas al vaker voorgekomen dat er fouten gebeuren rondom het te incasseren bedrag, datum, etc. ik heb het zelfs meegemaakt dat de voorgaande tussenschoolse opvang ging incasseren zonder getekend contract van mijn kant of toestemming voor de ai. mijn rekeningnummer hadden ze van de aanvraag geplukt!
ik zou inderdaad kunnen storneren. persoonlijk loop ik liever niet het risico dat er geen geld meer op mijn rekening staat terwijl ik net de boodschappen wil betalen omdat een leverancier bv 3 grote (vooruitgaande) facturen tegelijkertijd incasseert (oeps ... foutje : ook echt gebeurd!)
ik heb geen betalingsproblemen en betaal alle rekeningen iedere maand, echter ik ben en blijf een alleenstaande moeder die soms moet goochelen tussen het ontvangst van loon en betalen van de grotere rekeningen die maand. we spreken hier dan over enkele dagen en geen weken of maanden.
overigens ontvang ik geen acceptgiro's, de facturen worden per mail toegezonden, wat ook onderdeel is van het digitale tijdperk waar we in leven.

dit gezegd hebbende, ben ik toch blij met enkele nuttige reacties (nogmaals dank daarvoor), ik ga hiermee verder op onderzoek uit.

mvg,
kim