Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bultn
bultn - 21-07-2016 00:20:04
Geldzaken & Recht

Woningcorporatie wil inzicht schulden/spaargeld, terecht?

er is geen rechterlijk bevel gekomen om hem dat af te dwingen en dan dus ook niet gedwongen. hij heeft dit zelf aangevraagd en gekregen.
al snap ik jou wel, hij werd financieel gedwongen om persoonlijk faillisement te voorkomen inderdaad.
hij kan geen bankafschriften printen nee, omdat hij geen toegang heeft tot de rekening die voor hem word beheerd.
hij huurt nu ook van deze corporatie en dat gaat zonder problemen. bij toekenning huidige appartement werd er destijds ook niet gevraagd naar zijn spaargeld en de schulden die hij toen ook al had.
het punt is alleen of zij in hun recht staan om zijn huidige bankrekening saldo en spaargeld te vragen. kennelijk is dat nieuw en mag het gewoon.
de reden dat zij dat wil weten is of hij wel tuinaanleg, schutting, inboedel en vloer kan betalen. al zit, slaapt en eet hij op een betonnen vloer?! wat hebben hun daar nou over te zeggen? als hij de huur maar betaald toch? de hoeveelheid inkomen is goed voor die woning want sociaal. mocht hij nu nog geweigerd worden is het omdat de hoeveelheid spaargeld niet goed genoeg is voor de woningcorporatie. en mag je daarom geweigerd worden? omdat het weinige spaargeld hen niet aanstaat? lijkt me niet toch? want zoals ik al zei, ze wil nagaan of hij de benodigde spullen wel kan aanschaffen, iets wat er dus totaal niet toe doet. want er werd hem nadrukkelijk vermeld dat als hij niet een vloer, schutting, tuinaanleg, verf, inboedel en etc kan betalen hij de woning niet krijgt. en als dat blijkt uit zijn banksaldo dat hij het niet kan betalen die eerderbenoemde dingen word de woning hem geweigerd.


het is een sociale huurwoning, met een bijstandsuitkering en eerstvolgende op de lijst komt hij daar gewoon voor in aanmerking. degene die over zijn financien gaat heeft al een heel rapport opgemaakt dat hij naar omstandigheden de huur wel kan betalen. en daarnaast, de woningen worden pas over een halfjaar opgeleverd. dus nog tijd zat om nog iets te kunnen sparen.